Képes történelem

 

Dr. Kulcsár Kálmán akadémikus, igazságügyi miniszter beszél az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatának 40. évfordulója alkalmából tartott tanácskozáson, 1988 decemberében.

Zhu Ankang, a Kínai Népköztársaság nagykövete az ENSZ Fórumon: "A béke megőrzése és a fejlődés előmozdítása az ENSZ segítségével", 1988. november 29.

Yossou N’Dour az "Emberi Jogokat Most" koncerten 1988-ban a Népstadionban, Budapesten.

Földes László (Hobo) a "Emberi Jogokat Most" koncerten 1988-ban a Népstadionban, Budapesten.

Tony Curtis magyar származású amerikai filmsztár a Társaságnál tartott baráti találkozón Lukács Sándor (bal oldalon) és Hegedűs D. Géza színművészekkel 1988. június 29-én.

1988-ban ünnepelte a világ az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatának 40. évfordulóját. Az Amnesty International koncertsorozatot szervezett szeptember és október folyamán, öt világrész 19 városában világhírű zenészek részvételével. London és Párizs után Budapest volt a körút harmadik állomása, ahol fellépett Bruce Sprinsteen, Sting, Peter Gabriel, Tracy Chapman, Youssou N'Dour, valamint a magyar Hobo Blues Band és Bródy János. A Magyar ENSZ Társaság védnöksége alatt, a fővárosunkban szervezett, "Emberi Jogokat Most" koncertnek közel 90 ezer résztvevője volt a Népstadionban szeptember 6-án.

Az "Emberi Jogokat Most" koncert (1988.) művészeinek sajtótájékoztatója.

Az "Emberi Jogokat Most" koncert művészei a Népstadion kertjében, Budapesten (1988-ban): Földes László (Hobo), Bruce Springsteen, Tracy Chapman, Sting, Bródy János, Peter Gabriel és Yossou N’Dour.

Bruce Springsteen az "Emberi Jogokat Most" koncerten 1988-ban a Népstadionban, Budapesten

Bruce Springsteen az "Emberi Jogokat Most" koncert sajtótájékoztatóján 1988-ban a Népstadionban, Budapesten.

Sting az "Emberi Jogokat Most" koncerten 1988-ban a Népstadionban, Budapesten.

 

Peter Gabriel az "Emberi Jogokat Most" koncerten 1988-ban a Népstadionban, Budapesten

Tracy Chapman az "Emberi Jogokat Most" koncerten 1988-ban a Népstadionban, Budapesten.

Tony Curtis magyar származású amerikai filmsztár a Társaságnál tartott baráti találkozón, 1988. június 29-én. Jobboldalon Mark Palmer budapesti amerikai nagykövet.

Tony Curtis magyar származású amerikai filmsztár a Társaságnál tartott baráti találkozón, 1988. június 29-én.

 

Dr. Csehák Judit, egészségügyi és szociális miniszter az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 40. évfordulója alkalmából tartott előadást a Társaságnál 1988 júniusában.

Mark Palmer, az Egyesült Államok nagykövete az ENSZ Fórumon: "Az Egyesült Államok ENSZ-politikája és az amerikai-szovjet viszony", 1988. április 28