Képes történelem

A Debreceni Egyetem kétfős csapata (Kató Bernadett és Várvölgyi Csaba harmadéves joghallgatók a képen) második helyezést ért el a 2009. decemberében Dél-Afrikában megrendezett, az ENSZ Emberi Jogi Főbiztossága támogatásával szervezett 1st World Human Rights Moot Court Competition világdöntőjében.

 

 

A Debreceni Egyetem kétfős csapata (Kató Bernadett és Várvölgyi Csaba harmadéves joghallgatók) második helyezést ért el a 2009. decemberében Dél-Afrikában megrendezett, az ENSZ Emberi Jogi Főbiztossága támogatásával szervezett 1st World Human Rights Moot Court Competition világdöntőjében. A képen balról: Navanethem Pillay asszony, az ENSZ Emberi Jogi Főbiztosa, dr. Szemesi Sándor adjunktus (felkészítő), Balogh Áron Péter egyetemista (támogató), és a két versenyző Várvölgyi Csaba és Kató Bernadett

Emberi jogok napja 2009 - a Magyar ENSZ Társaság és az MTA IX. osztálya
az emberi jogok napja alkalmából 2009. december 09-én ülést tartott az MTA székházában. Simai Mihály akadémikus, a Magyar ENSZ Társaság elnöke megnyitja az ülést

Emberi jogok napja 2009 - a Magyar ENSZ Társaság és az MTA IX. osztálya
az emberi jogok napja alkalmából 2009. december 09-én ülést tartott az MTA székházában. Dr. Gömbös Ervin, a Magyar ENSZ Társaság főtitkára ismerteti Navi Pillai, az ENSZ emberi jogi főbiztosa nyilatkozatát:

Emberi jogok napja 2009 - a Magyar ENSZ Társaság és az MTA IX. osztálya
az emberi jogok napja alkalmából 2009. december 09-én ülést tartott az MTA székházában. Korinek László akadémikus, az MTA IX. osztályának alelnöke, az osztály nevében köszönti a résztvevőket.

Emberi jogok napja 2009 - a Magyar ENSZ Társaság és az MTA IX. osztálya az emberi jogok napja alkalmából 2009. december 09-én ülést tartott az MTA székházában. Az ülés előadója: Erdő Péter akadémikus, bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke, az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsának (CCEE) elnöke volt. Erdő Péter előadását tartja, amelynek címe:
„Emberi jogok az újabb egyházi megnyilatkozásokban”

Emberi jogok napja 2009 - a Magyar ENSZ Társaság és az MTA IX. osztálya
az emberi jogok napja alkalmából 2009. december 09-én ülést tartott az MTA székházában. Az ülés résztvevőinek egy csoportja.

Emberi jogok napja 2009 - a Magyar ENSZ Társaság és az MTA IX. osztálya
az emberi jogok napja alkalmából 2009. december 09-én ülést tartott az MTA székházában. Gömbös Ervin a Magyar ENSZ Társaság néhány kiadványát ajándékozza Erdő Péternek.

 

Emberi jogok napja 2009 - a Magyar ENSZ Társaság és az MTA IX. osztálya
az emberi jogok napja alkalmából 2009. december 09-én ülést tartott az MTA székházában. Az ülés résztvevőinek egy másik csoportja.

2009. augusztus 8-12. között tartotta 39. - háromévenkénti - közgyűlését az ENSZ Társaságok Világszövetsége (WFUNA) Szöulban (Koreai Köztársaság), amelyen beszédet mondott többek között Ban Ki MunENSZ-főtitkár (balról harmadik), Dr. Han Seung-soo koreai miniszterelnök (balról második), Dr. Hans Blix, a WFUNA leköszönő elnöke (balszélen) és Kim Seung Youn, a Koreai ENSZ Társaság elnöke (a Hanhwa Group elnöke) (jobbszélen).

2009. augusztus 8-12. között tartotta 39. - háromévenkénti - közgyűlését az ENSZ Társaságok Világszövetsége (WFUNA) Szöulban (Koreai Köztársaság). A képen a közgyűlés résztvevői

2009. augusztus 8-12. között tartotta 39. - háromévenkénti - közgyűlését az ENSZ Társaságok Világszövetsége (WFUNA) Szöulban (Koreai Köztársaság), amelyen beszédet mondott Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár is.

2009. augusztus 8-12. között tartotta 39. - háromévenkénti - közgyűlését az ENSZ Társaságok Világszövetsége (WFUNA) Szöulban (Koreai Köztársaság). A képen Gömbös Ervin, a Magyar ENSZ Társaság főtitkára, akit a közgyűlés a WFUNA alelnökévé választott.
2009. augusztus 8-12. között tartotta 39. - háromévenkénti - közgyűlését az ENSZ Társaságok Világszövetsége (WFUNA) Szöulban (Koreai Köztársaság). A képen Dr. Hans Blix a WFUNA leköszönő elnöke és Gömbös Ervin.
2009. augusztus 8-12. között tartotta 39. - háromévenkénti - közgyűlését az ENSZ Társaságok Világszövetsége (WFUNA) Szöulban (Koreai Köztársaság). A képen a WFUNA új tisztségviselői és a végrehajtó bizottság tagjai.
2009. augusztus 8-12. között tartotta 39. - háromévenkénti - közgyűlését az ENSZ Társaságok Világszövetsége (WFUNA) Szöulban (Koreai Köztársaság). A képen Gömbös Ervin és Park Soo Gil (Koreai Köztársaság) a WFUNA új elnöke, volt ENSZ-nagykövet.
A Magyar ENSZ Társaság az emberi jogok nemzetközi napja, az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata 60. évfordulója alkalmából, 2008. december 10-én tartott rendezvényén fiatal egyetemi oktatók panelbeszélgetésére került sor. Az összejövetel egyben az ENSZ-AKADÉMIA 2008 záró rendezvénye is volt: több mint 200 résztvevő kapta meg az Akadémia oklevelét. Képünkön Dr. Gömbös Ervin megnyitja az ülést, a panel résztvevői (balról) Dr. Lattmann Tamás, tanársegéd, ELTE ÁJTK, Dr. Szalai Anikó, tanársegéd, Szegedi Tudományegyetem, ÁJTK, Dr. Lakatos István emberi jogi nagykövet (moderátor) és Dr. Lukács Eszter PhD., egyetemi adjunktus, Széchenyi István Egyetem.