Képes történelem

A Mobil ENSZ-Akadémia („Európa, a világválság és az ENSZ”)
2010. december 8-ai első rendezvénye a Budapesti Corvinus Egyetemen. Simai Mihály akadémikus, a Magyar ENSZ Társaság elnöke megnyitja a konferenciát.

A Mobil ENSZ-Akadémia („Európa, a világválság és az ENSZ”)
2010. december 8-ai első rendezvénye a Budapesti Corvinus Egyetemen. Kerekes Sándor, rektor-helyettes, házigazda köszönti a résztvevőket.

A Mobil ENSZ-Akadémia („Európa, a világválság és az ENSZ”)
2010. december 8-ai első rendezvényének résztvevői a Budapesti Corvinus Egyetemen.

Az ENSZ Társaságok Világszövetsége (WFUNA) végrehajtó bizottsága 200. ülésének (2010. november 19-20.) résztvevői tortával ünnepeltek New Yorkban

A Magyar ENSZ Társaság és az MTA Gazdaság- és Jogtudományok Osztálya által az ENSZ alapításának 65., hazánk ENSZ-tagságának 55. évfordulója és az ENSZ napja alkalmából 2010. október 27-én az MTA nagytermében rendezett emlékülésen DR. MARTONYI JÁNOS külügyminiszter tartott előadást „A magyar külpolitika és az ENSZ” címmel.

Simai Mihály akadémikus, a Magyar ENSZ Társaság elnöke megnyitja a 2010. október 27-ei emlékülést
A 2010. október 27-ei emlékülés résztvevői. Az első sorokban a diplomáciai testület tagjai.
Gömbös Ervin, a Magyar ENSZ Társaság főtitkára ismerteti Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár ENSZ-napi üzenetét a 2010. október 27-ei emlékülésen.
A 2010. október 27-ei emlékülés résztvevői. Az első sorokban a diplomáciai testület tagjai.
A 2010. október 27-ei emlékülés előtt Pálinkás József akadémikus, az MTA elnöke fogadta Martonyi János külügyminisztert és a Magyar ENSZ Társaság vezetőit.

A Magyar ENSZ Társaság 2010. február 2-án tisztújító közgyűlését tartott a Budapesti Corvinus Egyetemen.
A közgyűlésen előadást tartott Dr. Herczog László, szociális és munkaügyi miniszter „A társadalmi igazságosság problémái Magyarországon” címmel.
A közgyűlés megvitatta és elfogadta a Magyar ENSZ Társaság 2005-2009. években végzett munkájáról szóló beszámolót, a 2009. évi közhasznúsági jelentést és a 2010. évi munkatervet, majd megválasztotta a Társaság új elnökségét, kormányzó tanácsát, tisztségviselőit, valamint Számvizsgáló és Ellenőrző Bizottságát. Simai Mihály akadémikus, a Társaság elnöke megnyitja a közgyűlést. Balról Dr. Gömbös Ervinfőtitkár, Dr. Herczog László miniszter, Simai Mihály és Prof. Dr. Kerekes Sándor, a BCE rektor-helyettese.

Dr. Herczog László, szociális és munkaügyi miniszter „A társadalmi igazságosság problémái Magyarországon” címmel előadást tart a Társaság közgyűlésén.

A közgyűlés résztvevői 1

Dr. Gömbös Ervin főtitkár beszámol az elmúlt öt év munkájáról

Dr. Gömbös Ervin főtitkár beszámol az elmúlt öt év munkájáról

A közgyűlés résztvevői 2

Prof. Dr. Matus János beszámol a Jelölő Bizottság munkájáról

Szavazás a Társaság új vezetéséről