Képes történelem
Mobil ENSZ-Akadémia a Debreceni Egyetemen 2012. október 11-én: résztvevők

A Magyar ENSZ Társaság és a Corvinus Egyetem Alumni 2012. december 6-án kerekasztal beszélgetést szervezett „A magyar bankrendszer helyzete és kilátásai” címmel. A beszélgetés résztvevői: Király Júlia, az MNB alelnöke, Zdeborsky György közgazdász és Gál Péter egyetemi tanár.

„A magyar bankrendszer helyzete és kilátásai” kerekasztal beszélgetés (2012. december 6.) hallgatósága.

Az ENSZ Társaságok Világszövetsége (WFUNA) 40. közgyűlésének résztvevői (Rio de Janeiro, 2012. november 6-10.)

Park Soo Gil (Koreai Köztársaság), a WFUNA elnöke és Dr. Gömbös Ervin a WFUNA alelnöke a WFUNA 40. közgyűlésén, 2012-ben

 

Bonian Golmohammadi (Svédország), a WFUNA főtitkára, Kathryn White (Kanada), a végrehajtó bizottság elnöke és Dr. Gömbös Ervin a WFUNA alelnöke a WFUNA 40. közgyűlésén, 2012-ben

2012. évi ENSZ-napon (október 24.) Tóth Tibor, nagykövet, az Átfogó Atomcsend-szerződés Szervezete Előkészítő Bizottságának (CTBTO - Bécs) ügyvezető titkára (ENSZ főtitkár-helyettesi rangban) tartott előadást „Az atomcsend-szerződés és szervezete: pillanatképek a globális szerződések és szervezetek hétköznapjaiból” címmel a Társaságnál.

Mobil ENSZ-Akadémia a Debreceni Egyetemen 2012. október 11-én: Prof. Dr. Szabó Béla elnökhelyettes, DE Tudományegyetemi Karok; Makkay Lilla főosztályvezető, Külügyminisztérium; Fernanda Guerrieri, a FAO magyarországi regionális irodájának vezetője; Prof. Dr. Szabadfalvi József dékán, DE Állam- és Jogtudományi Kar); Prof. Dr. Páles Zsolt rektorhelyettes, DE; Dr. Szemesi Sándor egyetemi docens, DE ÁJK és Dr. Gömbös Ervin, a Magyar ENSZ Társaság főtitkára.

Mobil ENSZ-Akadémia a Debreceni Egyetemen 2012. október 11-én: résztvevők

A Magyar ENSZ Társaság és a Corvinus Egyetem Alumni 2012 tavaszán előadássorozatot szervezett. A harmadik rendezvény (2012. május 29) témája: „FENNTARTHATÓ-E A FENNTARTHATÓ FEJLŐDÉS?” Dr. Faragó Tibor címzetes egyetemi tanárnak, az 1992. évi riói, majd a Rio+5 és Rio+10 világtalálkozók résztvevőjének előadása: „A globális ökológiai válság kezelése: mi lett az ígéretekkel 20 évvel az első riói világkonferencia után”. A háttérben: Prof. Dr. Kerekes Sándor vitavezető, a Magyar ENSZ Társaság környezeti Bizottságának elnöke.

A „FENNTARTHATÓ-E A FENNTARTHATÓ FEJLŐDÉS?” című konferencia (2012. május 29) másik előadója Simai Mihály akadémikus, egyetemi tanár: „A globális társadalmi válság kezelhetősége. A világgazdasági viszonyok és a világkonferencia kilátásai”

A „FENNTARTHATÓ-E A FENNTARTHATÓ FEJLŐDÉS?” című konferencia (2012. május 29) résztvevői
A „FENNTARTHATÓ-E A FENNTARTHATÓ FEJLŐDÉS?” című konferencia (2012. május 29) résztvevői

A Magyar ENSZ Társaság és a Corvinus Egyetem Alumni 2012 tavaszán előadássorozatot szervezett. A második előadást Chikán Attila egyetemi tanár tartotta „A magyar gazdaság helyzete: problémák, lehetőségek, versenyképesség” címmel 2012. április 25-én.

Chikán Attila egyetemi tanár hallgatósága 2012. április 25-én.

Chikán Attila egyetemi tanár hallgatósága 2012. április 25-én.

Chikán Attila egyetemi tanár hallgatósága 2012. április 25-én.

Csáki Csabaakadémikus hallgatósága 2012. február 21-én.