Képes történelem
Az Európai ENSZ Társaságok vezetőinek tanácskozása Brüsszelben, 2013. november 25-26-án.

ENSZ-nap, 2013. október 24. A Magyar ENSZ Társaság és a Corvinus Egyetem Alumni az ENSZ NAPJA alkalmából panelbeszélgetést szervezett „A SZÍRIAI VÁLSÁG ÉS AZ ENSZ” címmel. A panel résztvevői (balról): Erdős André - Magyarország volt állandó ENSZ-képviselője, ny. nagykövet és Prof. Dr. Rostoványi Zsolt – a Budapesti Corvinus Egyetem rektora. Képünkön Simai Mihály akadémikus, a MENSZT elnöke megnyitja a rendezvényt.

ENSZ-nap, 2013. október 24. A Magyar ENSZ Társaság és a Corvinus Egyetem Alumni az ENSZ NAPJA alkalmából panelbeszélgetést szervezett „A SZÍRIAI VÁLSÁG ÉS AZ ENSZ” címmel. A panel résztvevői: Erdős André - Magyarország volt állandó ENSZ-képviselője, ny. nagykövet és Prof. Dr. Rostoványi Zsolt – a Budapesti Corvinus Egyetem rektora. Képünkön Dr. Gömbös Ervin főtitkár bemutatja a Társaság legújabb kiadványát: „Alapvető tények az ENSZ-ről”, amelynek megjelentetését a Külügyminisztérium támogatása tette lehetővé. Balról Rostoványi Zsolt és Simai Mihály.

ENSZ-nap, 2013. október 24. A résztvevők.
ENSZ-nap, 2013. október 24. A résztvevők.

A Magyar ENSZ Társaság a Külügyminisztérium támogatásával „post-2015 Fejlesztési Agenda” címmel társadalmi konzultációt szervezett 2013. szeptember 10-én. A konzultáción mintegy 70 fő – elsősorban fejlesztési kérdésekkel foglalkozó társadalmi szervezetek képviselői - vettek részt. Wintermantel Péter, a Külügyminisztérium helyettes államtitkára köszönti a résztvevőket. Mellette Glatz Ferenc akadémikus, a NEFE Társadalmi Tanácsadó Testület elnöke (baloldal) és Simai Mihály akadémikus, a Magyar ENSZ Társaság elnöke.

 

„post-2015 Fejlesztési Agenda” társadalmi konzultáció 2013. szeptember 10-én a Külügyminisztériumban. Simai Mihály akadémikus, a Magyar ENSZ Társaság elnöke vitaindító előadását tartja. Mellette Wintermantel Péter, a Külügyminisztérium helyettes államtitkára (baloldal) és Dr. Gömbös Ervin a Társaság főtitkára, aki az ENSZ-társaságok szerepéről beszélt a post-2015 Fejlesztési Agenda kialakításában.

„post-2015 Fejlesztési Agenda” társadalmi konzultáció 2013. szeptember 10-én a Külügyminisztériumban. Takács Szabolcs helyettes államtitkár, a Külügyminisztérium politikai igazgatója zárszavával ért véget a konferencia. Mellette Simai Mihály akadémikus, a Magyar ENSZ Társaság elnöke (jobb oldalon)

A WFUNA végrehajtó bizottságának New York-i ülésén résztvevők 2013. szeptember 6-7-én

Jan Eliasson (középen), az ENSZ főtitkár első helyettese időszerű kérdésekről tájékoztatja a WFUNA végrehajtó bizottságának résztvevői New Yorkban, 2013. szeptember 6-án. Mellette Kathryn White (Kanada), a végrehajtó bizottság elnöke és Bonian Golmohammadi (Svédország), a WFUNA főtitkára

A Magyar ENSZ Társaság és a Corvinus Egyetem Alumni 2013 tavaszán vita-délután sorozatot szervezett. A harmadik téma: „Magyarország 2020-ban” (2013. május 30.) előadói: Nováky Erzsébet (képünkön) - BCE egyetemi tanár, a Jövőkutatási tanszék vezetője, Pitti Zoltán - BCE kutató professzora és Havas Attila - az MTA Közgazdasági Intézetének tudományos főmunkatársa. Moderátor: Csáki Csaba akadémikus.

A Magyar ENSZ Társaság és a Corvinus Egyetem Alumni 2013 tavaszán vita-délután sorozatot szervezett. A harmadik téma: „Magyarország 2020-ban” (2013. május 30.) előadói: Nováky Erzsébet - BCE egyetemi tanár, a Jövőkutatási tanszék vezetője, Pitti Zoltán - BCE kutató professzora és Havas Attila (képünkön) - az MTA Közgazdasági Intézetének tudományos főmunkatársa. Moderátor: Csáki Csaba akadémikus.

Ülésezik a WFUNA végrehajtó bizottsága New Yorkban 2013. május 10-11-én
A WFUNA végrehajtó bizottságának New York-i ülésén résztvevők 2013. május 10-11-én

Gömbös Ervin a WFUNA alelnöke részt vett a WFUNA végrehajtó bizottságának New York-i ülésén 2013. május 10-11-én, találkozott Peter Launsky Thieffenthallal (baloldalon), az ENSZ tájékoztatásért felelős főtitkárhelyettesével, akinek átadta az “Alapvető tények az ENSZ-ről” c. könyv magyar nyelvű kiadását, amelyet a Magyar ENSZ Társaság jelentetett meg.

A Magyar ENSZ Társaság és a Corvinus Egyetem Alumni 2013 tavaszán vita-délután sorozatot szervezett. A második téma: „Európa 2020-ban” (2013. április 25.) előadói: Rácz Margit, kutatási igazgató, MTA Világgazdasági Intézet („Az EU 2020-ban”), Palánkai Tibor akadémikus (moderátor), Gál Péter egyetemi tanár BCE Világgazdasági Tanszék („Az európai transznacionális társaságok középtávú stratégiai koncepciói”) és Ludvig Zsuzsa tudományos főmunkatárs, MTA Világgazdasági Intézete („Az EU-n kívüli Kelet-Európa 2020-ban”)

„Európa 2020-ban” (2013. április 25.) vitadélután résztvevői.

Az Európai ENSZ Társaságok vezetőinek tanácskozása Bécsben, 2013. április 8-9-én.

A Magyar ENSZ Társaság és a Corvinus Egyetem Alumni 2013 tavaszán vita-délután sorozatot szervezett. Az első téma: „A világ főbb kérdései 2020-ban” (2013. március 7.) előadói Magas István egyetemi tanár, a BCE Világgazdasági tanszékének vezetője, Novák Tamás tudományos főmunkatárs, MTA Világgazdasági Intézet és Hrubos Ildikó egyetemi tanár, BCE Szociológia és Társadalompolitika Intézet. Moderátor: Simai Mihály akadémikus, a MENSZT elnöke.

„A világ főbb kérdései 2020-ban” (2013. március 7.) vitadélután résztvevői.