Képes történelem

A Magyar ENSZ Társaság az EMBERI JOGOK NAPJA alkalmából 2014. december 9-én tanácskozást rendezett. Simai Mihály akadémikus, a Társaság elnöke megnyitja a tanácskozást.

Az Emberi Jogok Napja alkalmából tartott tanácskozás előadója Martin Nesirky úr (középen), az ENSZ Bécsi Információs Szolgálatának igazgatója volt. Az angol nyelvű előadás címe: Az emberi jogok jövője a változó és radikalizálódó világban. Jobbról Simai Mihály akadémikus, a Társaság elnöke, balról Dr. Gömbös Ervin főtitkár

Az Emberi Jogok Napja alkalmából tartott tanácskozás (2014. december 9.) résztvevői.
Az Emberi Jogok Napja alkalmából tartott tanácskozás (2014. december 9.) résztvevői. Balszélem Őex. Jo INDEKEU, Belgium magyarországi nagykövete.

Az Emberi Jogok Napja alkalmából tartott tanácskozást (2014. december 9.) követően Martin Nesirky (balszélen) találkozott a Nemzetközi Diplomáciai Diákegyesület (IDSA) vezetőivel. Mellette Geiszt Ádám, az Egyesület elnöke. A kép jobbszélén Vadlövő Judit, az UNIS magyarországi konzulense.

A Magyar ENSZ Társaság rendszeresen foglalkozik a kábítószer problémával. Évente bemutatja az ENSZ Kábítószer-ellenőrző Szerve (INCB) éves jelentését februárban. A kábítószer-ellenes világnapon (június 26.) pedig az ENSZ Kábítószer- és Bűnügyi Hivatala (UNODC) éves jelentését (World Drug Report). A 2014. évi jelentést Topolánszky Ákos, Magyar ENSZ Társaság kábítószer-bizottság vezetője ismertette az összegyűltek előtt június 26-án..

Simai Mihály akadémikus, az UNCTAD tanácsadója, a Magyar ENSZ Társaság elnöke 2014. június 24-én mutatta be a sajtónak és az érdeklődőknek Az ENSZ Kereskedelmi és Fejlesztési Konferenciája (UNCTAD) „WORLD INVESTMENT REPORT-2014” jelentését, amely a külföldi tőkebefektetések új irányaival és szerkezetével foglalkozik. Ezt követően Magas István egyetemi tanár, a BCE Világgazdasági Tanszék vezetője (baloldalon) tartott előadást: „50 év a világfejlődés szolgálatában. Az UNCTAD 50-ik évfordulója. Eredmények és tanulságok”

A 2014. június 24-ei UNCTAD jelentés („WORLD INVESTMENT REPORT-2014”) bemutatójának résztvevői

A Magyar ENSZ Társaság és a Corvinus Egyetem Alumni folytatva a 2013-ban kezdett panel-előadás sorozatot a válságot követő időszakról, 2014. június 16-án konferenciát szervezett „A következő négy év nemzetközi kihívásai és Magyarország” címmel. Előadók (balról): Bod Péter Ákos egyetemi tanár, BCEDeák András tudományos főmunkatárs, Világgazdasági IntézetSimai Mihály akadémikus, egyetemi tanár, BCE, a MENSZT elnökeSzanyi Miklós egyetemi tanár, Debreceni Egyetem (moderátor); Szunomár Ágnes tudományos munkatárs, Világgazdasági Intézet és Kőrösi István tudományos főmunkatárs, Világgazdasági Intézet

 

A 2014. június 16-ai konferencia („A következő négy év nemzetközi kihívásai és Magyarország”) résztvevői

Az Európai ENSZ Társaságok vezetőinek tanácskozása Genfben, 2014. június 2-3-án.

A Magyar ENSZ Társaság és a Corvinus Egyetem Alumni szervezésében Simai Mihály akadémikus, a Magyar ENSZ Társaság elnöke 2014. május 29-én előadást tartott „AZ EURÓPAI UNIÓS VÁLASZTÁSOK VÁRHATÓ KÖVETKEZMÉNYEI” címmel.

Simai Mihály akadémikus előadását („AZ EURÓPAI UNIÓS VÁLASZTÁSOK VÁRHATÓ KÖVETKEZMÉNYEI”) hallgatják 2014. május 29-én

A Magyar ENSZ Társaság és a Corvinus Egyetem Alumni folytatva a 2013-ban kezdett panel-előadás sorozatot a válságot követő időszakról, 2014. április 24-én panelbeszélgetést szervezett A transznacionális társaságok (a multik) és Magyarország” címmel. A panel tagjai (balról): Dr. Gál Péter egyetemi tanár - BCE Világgazdasági tanszék; Wolf László – OTP vezérigazgató-helyettes; Wintermantel Péter - helyettes államtitkár, Külügyminisztérium és Dr. Sass Magdolna tudományos főmunkatárs - MTA KRTK Közgazdasági Intézet. A vitát vezette: Simai Mihály akadémikus

A 2014. április 24-ei panel beszélgetés (A transznacionális társaságok (a multik) és Magyarország”) közönsége

A Magyar ENSZ Társaság és a Corvinus Egyetem Alumni folytatva a 2013-ban kezdett panel-előadás sorozatot a válságot követő időszakról, 2014. február 27-én vitaestet rendezett “A MÁSODIK ÉVTIZED SORSDÖNTŐ ÉVE LESZ-E 2014?” címmel. Előadók (balról): Simai Mihály akadémikus: „Új kockázatok és stabilizáló tényezők a világpolitikában”; Magas István tanszékvezető egyetemi tanárBCE:„Megkezdődött-e a globális gazdasági fellendülés?”; Gál Péter egyetemi tanár, BCE „Beépített hazai gondok 2014-ben”; Szanyi Miklós igazgatóhelyettes, Világgazdasági Intézet (moderátor) és Kőrösi István, tudományos főmunkatárs, Világgazdasági Intézet: „Mit jelez az EU új költségvetése?”

A 2014. február 27-ei vitaest (“A MÁSODIK ÉVTIZED SORSDÖNTŐ ÉVE LESZ-E 2014?”) résztvevői