Képes történelem

Emberi Jogok Napja 2016. A résztvevők egy része. A rendezvény előadói:  Dr. Komanovics Adrienne egyetemi docens: Az emberi jogok az Európai Unióban 2016-ban; 2. Simai Mihály akadémikus: Trump programja, az ENSZ és az emberi jogok; 3. Lamm Vanda akadémikus: A Polgári és Politikai, valamint a Gazdasági, Szociális és Kulturális Jogok Nemzetközi Egyezségokmánya ötven éve.(Vitavezető: Prof. Emer. Dr. Gömbös Ervin volt.)

Emberi Jogok Napja 2016. A résztvevők egy része

2016. november 14-én a Külügyi és Külgazdasági Intézet (KKI) angol nyelvű kerekasztal-beszélgetést szervezett „Új ENSZ-főtitkár – új kezdet?” címmel, az ENSZ és új főtitkára előtt álló feladatokról és kihívásokról. A beszélgetőpartnerek (balról) Dr. Gömbös Ervin, a Magyar ENSZ Társaság főtitkára; moderátor Berecz Marianne, a KKI vezető kutatója és dr. Kuntár Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium Nemzetközi Szervezetek Főosztályának vezetője.

A 2016. november 14-ei, „Új ENSZ-főtitkár – új kezdet?” című kerekasztel beszélgetés hallgatóságának egy része.

2016. október 19-én a Luxemburgi ENSZ Társaság meghívására az Európai ENSZ Társaságok, illetve az ENSZ Társaságok Világszövetségének (WFUNA) képviselői közösen ünnepelték a Világszövetség létrehozásának 70. évfordulóját. A megemlékezésnek azért a Nagyhercegség adott otthont, mert 1946. augusztus 2-án itt hozta létre 22 ENSZ-társaság (köztük a magyar) a nemzeti ENSZ Társaságokat tömörítő. jelenleg több mint száz tagot számláló WFUNA-t. Az összejövetelen a Magyar ENSZ Társaságot Lukács Eszter elnökségi tag képviselte (középen kékben).

A Budapesti Corvinus Egyetem, a Közgáz Alma Mater, a Magyar ENSZ Társaság és az International Diplomatic Student Association (IDSA) az 56-os magyar forradalom hatvanadik évfordulója alkalmából 2016 október 20-án emlékülést rendezett. Prof. Dr. Lánczi András, a Budapesti Corvinus Egyetem rektora megnyitja az emlékülést. Mellette az emlékülés előadói: Simai Mihály akadémikus a Magyar ENSZ Társaság elnöke (baloldalon) és Kecskés D. Gusztáv, az MTA BTK Történettudományi Intézet tudományos főmunkatársa. Részleteket lásd itt

Az 56-os emlékülésen az egyetem hallgatói részleteket olvastak fel Király Bélának, a Nemzetőrség volt parancsnokának a Magyar ENSZ Társaság keretében tartott első magyarországi előadásából: „A magyar kérdés az ENSZ-ben: 1956-63”. Balról: Mossóczy Katinka Zsófia, Kovács-Dobák Géza (BCE alkalmazottja), Bretus Borbála és Aguera Zoltán. Király Béla írása itt érhető el.

Az 56-os emlékülés résztvevői.

Az 56-os emlékülés résztvevői megkoszorúzták Nagy Imre emléktábláját az Egyetem halljában.

 

A Magyar ENSZ Társaság meghívására 2016. május 25-28 között Budapestre látogatott a Kínai ENSZ Társaság delegációja. A delegáció látogatást tett a Parlamentben is. A delegáció tagjai a felsőházi teremben balról: Mr. LU Shumin, nagykövet, elnök, Mr. ZHANG Yi, főigazgató-helyettes, Mr. LIU Zhixian, alelnök és főigazgató és Ms. LI Xueyao, programigazgató

A Magyar ENSZ Társaság meghívására 2016. május 25-28 között Budapestre látogatott a Kínai ENSZ Társaság delegációja. A delegációt munkaebéden látta vendégül Kovács Ádám Zoltán, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) helyettes államtitkára (a képen középen), előtte Szénási Anna a KKM munkatársa, Dr. Kuntár Tamás, a KKM Nemzetközi szervezetek Főosztályának a vezetője balról a második.

A Magyar ENSZ Társaság meghívására 2016. május 25-28 között Budapestre látogatott a Kínai ENSZ Társaság delegációja. A delegáció a Magyar ENSZ Társaságnál (balról): Mr. ZHANG Yifőigazgató-helyettes, Mr. LU Shumin, nagykövet, elnök, Mr. LIU Zhixian, alelnök és főigazgató és Ms. LI Xueyao, programigazgató

A Magyar ENSZ Társaság meghívására 2016. május 25-28 között Budapestre látogatott a Kínai ENSZ Társaság delegációja. A delegáció megbeszélést folytatott a Magyar ENSZ Társaság elnökségének tagjaival.

A Magyar ENSZ Társaság meghívására 2016. május 25-28 között Budapestre látogatott a Kínai ENSZ Társaság delegációja. A delegáció a Magyar ENSZ Társaság elnökségének tagjaival.

 

A kisebbségek jövője a globalizálódó világban” második konferencia (2016. február 10.) a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) támogatásával. Simai Mihály akadémikus, a Magyar ENSZ Társaság elnöke megnyitja a konferenciát. Jobboldalán Bárdi Nándor, a konferencia egyik előadója.

A kisebbségek jövője a globalizálódó világban” második konferencia (2016. február 10.) a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) támogatásával. Dr. Gömbös Ervin, a Magyar ENSZ Társaság főtitkára, a konferencia moderátora bevezetőt mond.

A kisebbségek jövője a globalizálódó világban” második konferencia (2016. február 10.) a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) támogatásával. A résztvevők.

 

A kisebbségek jövője a globalizálódó világban” második konferencia (2016. február 10.) a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) támogatásával. Hunčik Péter (középen), tudományos tanácsadó (Dunaszerdahely, Szlovákia) előadása: „A szlovákiai magyar kisebbség és Magyarország”

A kisebbségek jövője a globalizálódó világban” második konferencia (2016. február 10.) a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) támogatásával. Dr. Lakatos István, vezető kutató, Külügyi és Külgazdasági Intézet előadása: A védelmi felelősség elve es a kisebbségek védelme”

A kisebbségek jövője a globalizálódó világban” második konferencia (2016. február 10.) a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) támogatásával. Bárdi Nándor PhD, osztályvezető, tudományos főmunkatárs, MTA TK Kisebbségkutató Intézet előadása: „A budapesti kormányzat és a külhoni magyarok”

2016: lehetőségek és kockázatok a világfejlődésben és Magyarországon – panelbeszélgetés 2016. január 27-én. Simai Mihály akadémikus, a Magyar ENSZ Társaság elnöke vitaindító előadása: „A globális biztonság bizonytalanságai 2016-ban”

 

2016: lehetőségek és kockázatok a világfejlődésben és Magyarországon – panelbeszélgetés 2016. január 27-én. Az Auditórium bal oldalán helyet foglaló résztvevők.

2016: lehetőségek és kockázatok a világfejlődésben és Magyarországon – panelbeszélgetés 2016. január 27-én. Prof. Rostoványi Zsolt, a Budapesti Corvinus Egyetem rektorának előadása: „A közel-keleti válság kilátásai 2016-ban”

2016: lehetőségek és kockázatok a világfejlődésben és Magyarországon – panelbeszélgetés 2016. január 27-én. Farkas Zoltán, a HVG főmunkatársának előadása: ”Kockázatok és lehetőségek a magyar fejlődésben 2016-ban”