Képes történelem

2017. évi ENSZ-napi rendezvény a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen. Dr. Koller Boglárka, az NKE Nemzetközi és Európai Tanulmányok Kar dékánja köszönti a résztvevőket.

2017. évi ENSZ-napi rendezvény a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen. A panel résztvevői (balról): Szenes Zoltán ny. vezérezredes, egyetemi tanár, NKE; Erdős André nyugalmazott nagykövet, a MENSZT alelnöke; Simai Mihály akadémikus, a MENSZT elnöke; VitavezetőLamm Vanda akadémikus, az MTA osztályelnöke; Dr. Kuntár Tamás főosztályvezető, Külgazdasági és Külügyminisztérium; Rimóczi Bence, az IDSA képviselője, egyetemi hallgató, CEU

2017. évi ENSZ-napi rendezvény a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen. A hallgatóság egy része
A Magyar ENSZ Társaság delegációja a Kínai ENSZ Társaság (UNA-China) meghívására 2017. május 8-12. között munkalátogatást tett Kínában, viszonozva a UNA-China képviselőinek 2016. május 25-28. közötti budapesti látogatását. Ezek a találkozók az 1980-as években elindított munkakapcsolatok megerősítését, elmélyítését szolgálták. A fotón balról: Dr. Lukács Eszter, a MENSZT elnökségének tagja, Lu Shumin nagykövet, a UNA-China elnöke, Dr. Gömbös Ervin a MENSZT főtitkára és Zhang Dan asszony, a UNA-China alelnöke és főigazgatója
A Magyar ENSZ Társaság 2017. évi közgyűlésén, 2017. május 23-án Dr. Szenes Zoltán ny. vezérezredes, volt vezérkari főnök, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Magyar ENSZ Társaság elnökségének tagja tartott előadást „A globális fegyverkezési verseny új szakasza és Magyarország” címmel. A közgyűlés elfogadta a 2016. évi szöveges és pénzügyi beszámolót, valamint a 2017. évi programot. A képen balról Szenes Zoltán, Simai Mihály elnök és Gömbös Ervin főtitkár.
A Magyar ENSZ Társaság 2017. évi közgyűlésének résztvevői
A Magyar ENSZ Társaság, a Közgáz Alma Mater és a BCE Világgazdasági Intézete 2017. március 30-án a Corvinus Egyetemen szimpóziumot tartott „Az Egyesült Államok, Kína és Oroszországa kibontakozó világhelyzet meghatározó geostratégiai háromszöge és Magyarország” címmel. A szimpózium előadói voltak balról: Simai Mihály akadémikus, a Magyar ENSZ Társaság elnöke; moderátor: Gömbös Ervin, professor emeritus (IBS), a Magyar ENSZ Társaság főtitkára és Magas István professzor, a BCE tanára.
A Magyar ENSZ Társaság, a Közgáz Alma Mater és a BCE Világgazdasági Intézete 2017. március 30-án a Corvinus Egyetemen szimpóziumot tartott „Az Egyesült Államok, Kína és Oroszországa kibontakozó világhelyzet meghatározó geostratégiai háromszöge és Magyarország” címmel. A szimpózium résztvevői.
A Magyar ENSZ Társaság, a Közgáz Alma Mater és a BCE Világgazdasági Intézete 2017. március 30-án a Corvinus Egyetemen szimpóziumot tartott „Az Egyesült Államok, Kína és Oroszországa kibontakozó világhelyzet meghatározó geostratégiai háromszöge és Magyarország” címmel. A szimpózium résztvevői.

2017. január 1-jén hivatalba lépett António Guterres az Egyesült Nemzetek kilencedik főtitkára. Életrajza itt érhető el.