Magyar ENSZ Társaság

Choose your language

MagyarEnglish
HÍREK, AKTUALITÁSOK

Búcsúzunk Hollai Imrétől

2017. november 27. hétfő

Hollai Imre volt külügyminiszter-helyettes, az ENSZ Közgyűlés volt elnöke, a Magyar ENSZ Társaság alelnöke életének 93. évében elhunyt.

Hamvasztás utáni búcsúztatása 2017. december 12-én 11.00 órakor lesz a Szt. Gellért Templomban (XI., Bartók Béla út 149.).

Tovább >>

A nők elleni erőszak kiküszöbölésének nemzetközi napja - António Guterres ENSZ-főtitkár üzenete

2017. november 27. hétfő

BÉCS, november 25. (ENSZ Információs Szolgálat) – Minden nőnek és lánynak joga van az erőszakmentes élethez. Mégis ezen emberi joguk megsértése különböző módokon minden közösségben előfordul, különösen a társadalom szélén élők és legsérülékenyebb csoportok körében. Világszerte minden harmadik nő közül minimum egyet ért fizikai és/vagy szexuális bántalmazás élete során, és 750 millió olyan nő él a világon, akit 18 éves kora előtt adtak férjhez, valamint több mint 250 millió nő esett át nemi szervének megcsonkításán.

Tovább >>

Elhunyt Hollai Imre

2017. november 23. csütörtök

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Hollai Imre volt külügyminiszter-helyettes, az ENSZ Közgyűlés volt elnöke, a Magyar ENSZ Társaság alelnöke életének 93. évében 2017. november 22-én reggel elhunyt.

Tovább >>

Az ENSZ napja, 2017

2017. november 03. péntek

A Magyar ENSZ Társaság, a Nemzetközi Diák Diplomata Társaság (IDSA) és a Közgáz Alma Mater az ENSZ napja alkalmából, 2017. október 24-én a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen együttes ülést rendezett. Az ülés témája:

„A MULTILATERÁLIS EGYÜTTMŰKÖDÉS ÚJ ELLENFELEI ÉS AZ ENSZ RENDSZER JÖVŐJE”

Tovább >>

Az ENSZ főtitkára António Guterres üzenete a béke nemzetközi napján

2017. szeptember 21. csütörtök

ENSZ Információs Szolgálat, Bécs, 2017. szeptember 21. – A béke nemzetközi napján felidézzük a háborúk súlyos következményeit. Lerombolt iskolák. Lebombázott kórházak. Szétszakadt családok. Reményt kereső menekültek. Válságban lévő országok.

Tovább >>

Nemzetközi holokauszt poszter-verseny

2017. szeptember 12. kedd

A nemzetközi holokauszt poszter-verseny a Yad Vashem és a Holocaust and the United Nations Outreach Programme közös rendezvénye, amelyet támogat az International Holocaust Remembrance Alliance.

Tovább >>

Az ENSZ-főtitkár Alison Smale-t nevezi ki globális kommunikációért felelős főtitkárhelyettesnek

2017. augusztus 14. hétfő

BÉCS, augusztus 10. (ENSZ Információs Szolgálat) – António Guterres az Egyesült Nemzetek főtitkára az Egyesült Királyság állampolgárát Alison Smale-t nevezte ki a globális kommunikációért felelős következő főtitkárhelyettessé, aki ezzel az Egyesült Nemztetek Tájékoztatási Főosztályának vezetője is lesz. Alison Smale a spanyol Cristina Gallach után tölti be ezt a tisztséget, akinek az elkötelezettségéért és a szervezetért végzett odaadó munkájáért a főtitkár háláját fejezi ki. Az ENSZ-főtitkár egyúttal nagyrabecsülését fejezi ki Maher Nassernek, a globális kommunikációért felelős megbízott főtitkárhelyettesnek is.

Tovább >>

A Magyar ENSZ Társaság delegációjának látogatása Kínában

2017. május 28. vasárnap

Dr. Gömbös Ervin, a MENSZT főtitkára és Dr. Lukács Eszter elnökségi tag a Kínai ENSZ Társaság (UNA-China) meghívására 2017. május 8-12. között munkalátogatást tettek Kínában. 2016. május 25-28. között a MENSZT meghívására a UNA-China képviselői jártak Budapesten. Ezek a találkozók az 1980-as években elindított munkakapcsolatok megerősítését, elmélyítését szolgálták.

Tovább >>

António Guterres ENSZ-főtitkár üzenete az ENSZ békefenntartóinak nemzetközi napján

2017. május 27. szombat

Az ENSZ főtitkára "Befektetés a békébe mindenhol a világon" címmel üzenetet intézett az ENSZ békefenntartóinak nemzetközi napján. Az üzenet teljes szövege itt olvasható.

Tovább >>

A Magyar ENSZ Társaság 2017. évi közgyűlése

2017. május 26. péntek

A Magyar ENSZ Társaság 2017. május 23-án tartotta éves közgyűlését a Budapesti Corvinus Egyetemen.

Tovább >>

Virtuart Web SolutionsFALEXX Portal System